Köttiga veganburgare

20-25 st 100-gramsbiffar. De kan frysas in och tinas upp utan problem.  

600 g kokt mjölig potatis
800 g kokt och urpressad sojafärs (300 g torr färs)
600 g kokt råris (ca 250 g okokt ris, eller ca 3 dl)
1 stor gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor
3-4 dl vetemjöl
2-3 dl ströbröd
0,5 msk liquid smoke
3 msk mörk soya
1 msk sesamolja
salt o peppar

Koka råriset enligt anvisningarna på paketet.
Skala och koka potatisen.
Blötlägg 300 gram sojagryn i kokhett vatten i ca 10 min.
Pressa sedan ur så mycket vatten som möjligt ur den färdiga sojafärsen, en potatispress funkar bäst enligt mig.
Stompa den färdigkokta potatisen med potatisstomp.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Om biffarna känns en aning lösa så tillsätt mer ströbröd och vetemjöl.
Forma till biffar och stek i rikligt med olja.

Recept från: http://www.undergroundburgers.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0